NORSK PLATEBRANSJE TAR FYSISK GREP!

Norsk platebransje går sammen om felles distribusjon av CD´er! Det i en tid hvor man nær sagt overalt kan lese og høre at CD-salget stuper, at CD-formatet snart er en saga blott. Det er en sannhet med sterke modifikasjoner, selv om omsetningen av CD´er har falt betraktelig de siste årene. Selv i disse dager opplever vi at artister kan selge både 100 000 og 200 000 CD´er selv om det er unntaksvis. I troen på at CD´er og DVD´er fortsatt vil være et relevant format for veldig mange i flere år fremover, er det derfor viktig å økonomisere og effektivisere både fabrikasjon og distribusjon, til beste for både plateselskaper og artister.

10. juni er oppstartsdato for en ny distribusjonssentral for CD´er og DVD´er. Atle Helgestad i Skandinavias eneste CD-fabrikk POLYVOX , konsulent Harald Tømte (tidl. distribusjonsdirektør hos Universal Music) og Håkon Gjesvik i Musikkoperatørene (MO) og Diskos har satt som mål å samle gode krefter for å møte bransjens fremtid med fallende CD-salg på en offensiv, økonomisk og ressursbesparende måte. Ved oppstart vil ca. 80% av lager/fysisk distribusjon av CD´er fra norske produsenter skje fra Rjukan av POLYVOX DISTRIBUSJON i sine 3000m2 store lokaler, som er samlokalisert med CD-/DVD-fabrikken POLYVOX ogPosten. Det vil si at DISKOS DISTRIBUSJON fortsatt vil være knutepunkt for distribusjonen, men at all fysisk håndtering skjer hos POLYVOX DISTRIBUSJON på Rjukan.  Og DISCOS har nå fått med seg både Voices of Wonder og Indie Distribusjon, som begge til nå har hatt sin egen distribusjon. Håpet er at også de resterende 20% kommer med etter hvert.

Direktør Atle Helgestad i Polyvox har et 3 – 5 års perspektiv på dette, og han er svært glad for at de mange samtaler over lang tid endelig har før til realiseringen av det han mener er et helt nødvendig grep for at det fortsatt skal kunne være en positiv økonomi i CD-/DVD-formatene. Målet er å opprettholde dagens omsetningsnivå, som i antall er 4,5 millioner CD/DVD/Lydbøker pr. år.

Polyvox har også tidligere vist at de er tilpasningsdyktige. Fra 28 ansatte på fabrikken på Rjukan i 2002 til 7 ansatte i dag, med 50% av omsetningen fra den gang. Nå vil det bli 3 nye årsverk på Rjukan. Fabrikken, lageret og distribusjonen til sammen vil sysselsette 14 mennesker. Og det uten vesentlige investeringer.

Helgestad har et klart og uttalt mål om å være ”The last man standing” når det gjelder fabrikasjon av CD´er og DVD´er i Norge. Det tror han at han vil lykkes med, all den tid Polyvox er den eneste fabrikken i Skandianvia, og de nærmeste alternative fabrikkene ligger i Tyskland og Østerrike. Han er klar på sine ambisjoner er å få samlet all fabrikasjon, lager og distribusjon av CD/DVD til Rjukan, både for musikkbransjen, filmbransjen og forlagsbransjen (lydbøker).

For ytterligere kommentarer, kontakt:

ATLE HELGESTAD, Polyvox
Mob: 90 54 92 50
E-post:
 
ah@polyvox.no
www.polyvox.no    

HÅKON GJESVIK, Musikkoperatørene
Tel: 23 31 01 21, 90 08 23 03
E-post: hakon.gjesvik@musikkoperatorene.no
www.musikkoperatorene.no

HARALD TØMTE, Tømten as                                        
Mob: 92 88 23 57                                       
E-post: 
harald.tomte@hotmail.com

Om aktørene:

Polyvox Norge AS – Polyvox på Facebook
eier og driver Skandinavias eneste CD og DVD fabrikk, som er lokalisert på Rjukan. De har også landets ledende multimedia og masteringstudio.

Musikkoperatørene (MO) –  Mo på Facebook
ble etablert i 1995 og er et salgskontor/distributør for ca. 30 store / middelstore og 200 små norske plateselskaper. MO er en av platebransjens svært få norskeide distributører og målsetningen er å være best på norsk musikk! MO er det største norske, uavhengige salgskontoret for salg av musikk i Norge.
Til sammen tilbyr de rundt 7.000 norske titler på CD. I tillegg har de den tyske kvalitetslabelen ECM med ca. 1000 titler.

Diskos Distribusjon ANS
er Norges største logistikksystem for distribusjon av CD-plater. Sentralen er lokalisert på Ryen i Oslo. Lagerhold og fysisk distribusjon vil fra 13.mai skje gjennom Polyvox Distribusjon på Rjukan.

Kommentarer er skrudd av for NORSK PLATEBRANSJE TAR FYSISK GREP!