Sjekkliste for levering av filer til trykk (pdf)


[su_button url=»/wp-content/uploads/2013/10/Sjekkliste-for-levering-av-filer-til-trykk.pdf» background=»#ea2d2e» size=»6″ center=»yes»  radius=»0″ icon=»http://www.polyvox.no/wp-content/uploads/2013/10/ic_download.png»]Last ned vår Sjekkliste[/su_button]

FIL-FORMAT
Vi mottar trykk-filene i PDF-format. En PDF-fil er ikke nødvendigvis trykklar, så om du er usikker på hva vi trenger fra deg, les punktene under.

MALER
Pass på at du har riktig mal for produktet du skal lage. Det kan ofte være små forskjeller i målene på tilsynelatende like produkter. kontakt oss på telefon 22 07 25 00 eller last ned maler her:

[su_button url=»/kundesenter/maler-logoer/» target=»blank» background=»#ea2e2d» size=»6″ center=»yes» radius=»0″ icon=»http://www.polyvox.no/wp-content/uploads/2013/10/ic_documents.png»]Maler og Logoer[/su_button]

HØYOPPLØST GRAFIKK
Oppløsningen på bilder (pixelbasert grafikk) bør være høyoppløst. Vi anbefaler 300 pixler/tomme.

hoy-lav-sjekkliste

CMYK-FARGER
Fargene som brukes til trykk er Cyan, Magenta, Yellow og Black, forkortet til CMYK. En feil som ofte gjøres, er å bruke RGB-farger på bilder og grafikk.
En trykklar-PDF skal ikke inneholde RGB-farger.

PASSMERKER, SKJÆREMERKER OG UTFALLENDE GRAFIKK
Trykkfilen skal inneholde passmerker og skjæremerker. Ettersom trykksaken beskjæres etter at den er trykket, er det også behov for det vi kaller utfallende grafikk (eng. Bleed). Det vil si at grafikken fortsetter utenfor selve trykksaken, slik at man unngår hvite kanter om beskjæringen ikke er helt nøyaktig, noe den aldri vil være. Vi anbefaler 3mm utfallende grafikk, minimum 2mm.

bleed-sjekkliste